Balett

Miért érdemes gyermekét balett oktatásra vinni, és mit ad számára a klasszikus balett?

Magánóvodánk balett foglalkozásán a gyerekek megismerik a klasszikus balett magas szintű szellemiségét, és a táncművészet legmagasabb szintű műfaját. Foglalkozásunk kulturált, közösségi szabadidőtöltést jelent a gyerekeknek, akik hasonló kultúrájú és beállítottságú társakra lelhetnek az órákon. A balett önfegyelemre, helyes munkamorálra tanít, és arányos izomzatot, szép testtartást alakít ki.

Balett foglalkozásunkon az életkori sajátosságoknak megfelelően, a balett mozgásrendszerével valósítjuk meg az intelligens testképzést. A gyermekek teljes testét átmozgatjuk az oktatás során, ami arányos, szép izomzatot eredményez.  A balett foglalkozáson alkalmazott tükörrel a gyerekek megtanulják értelmezni testüket és mozgásukat, ami nagy segítség az önbizalmuk növelésében.

A mozgás a szellemi teljesítőképességet is pozitívan befolyásolja, így a rendszeresen mozgó gyermekek jobban teljesítenek az óvodában, és később az iskolában is.

Milyen gyerekeknek ajánlott különösen óvodánk balett foglalkozása?

A balett bármilyen adottságú gyermeknek ajánlott, kortól és nemtől függetlenül. Olyan mozgásforma, ami fejleszti a mozgáskoordinációt, és kulturális nevelő hatása is van, hiszen megismerteti a gyerekekkel a klasszikus balett nyelvezetét, illetve a klasszikus zenét. A balett az egyetlen olyan mozgásforma, ami sportértékkel bír, és emellett a művészet területén is képzi, fejleszti gyakorlóit.

Balett oktatás - Tengerszem magánóvoda Budapest