A beiratkozásról

beiratkozas-a-tengerszem-maganovodaba

Jelentkezés

Koronavírus miatt kialakult helyzet alatti betekintés/beiratkozás-2020.06.02-től visszatért a normál ügyrend

 • Az EMMI iránymutatásának megfelelően átalakítottuk át felvételi eljárásunkat, amely során a fizikai megtekintés helyett on-line betekintésre van lehetőség, a helyzet alakulásáig. Továbbá a személyes bemutatkozás helyett az igazgató asszony telefonon keresztül mondja el az óvodai élet részleteit, amelyről a weblapon, a Facebook-on vagy a Youtube-on is találnak képeket, videókat. Az óvodánk alapinformációjáról az alábbi weblapon tájékozódhat és az on-line betekintés ott is elérhető, amennyiben tovább szeretne haladni és a részletekről egyeztetni, jelezze részünkre és telefonon fognak egyeztetni az igazgató asszonnyal.
 • Érdeklődés a +36 30 318 2696 vagy +36 30 318 2697 számon
 • hello@tengerszemovi.hu e-mail címen

 

Az óvodai jogviszony - Az óvodai elhelyezés igénybevételének eljárásrendje 

 

Óvodánk nem rendelkezik körzettel, a gyerekeket lakóhelyüktől függetlenül felvehetjük. Igény szerint óvodánk két éves kor felett is biztosít óvodához szoktatási tevékenységeket.

 

A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti, a gyermekek felvétele a nevelési évben (a szabad férőhelyek függvényében) folyamatos.

 

Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. A jelentkezés előtt lehetőséget biztosítunk az óvodai élet megtekintésére egy nyílt nap vagy megbeszélt találkozó alkalmával.

 

A jelentkezés a gyermek és a szülő személyes megjelenésével történik. Az óvodába történő felvétel a beiratkozással válik érvényessé. A beiratkozás napjára bababarát teret alakítottunk ki a várakozó gyermekek részére, amíg a szülők az iratokat töltik, a folyamatos és nyugodt ügyintézés érdekében. Lehetőség van a gyermek jelének kiválasztásra.

 

Az óvodába járás feltételei: 

 

 • jelentkezési lap kitöltése a helyszínen
 • ha a gyermek egészséges (orvosi igazolás szükséges)
 • ha a szülő a gyermeke költségeit határidőre befizette
 • az óvodába személyes találkozás alapján vesszük fel a gyermekeket, amennyiben a szülő a házirendet elolvasta és a házirendben foglaltakat elfogadta

 

Az óvodai felvétellel jogviszony keletkezik az óvoda és a nevelésre átvett gyermek szülője (gyámja) között, amelyet a házirend szabályoz.

 

Tekintsen be óvodánkba egy on-line túra keretében

 

Kapcsolat

 

A beiratkozáshoz kérjük hozzák magukkal

 • a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,
 • lakcím igazoló kártyáját,
 • a gyermek TAJ kártyáját,
 • a gyermek oltási könyvét, annak igazolására, hogy a kötelező oltásokat megkapta.
ovodai-beiratkozas-csoportszoba
ovodai-beiratkozas-jatszoter
ovodai-beiratkozas-mosdo

BESZOKTATÁS

A beszoktatás, az elválás nehéz időszak a család életében, főként az anyukáknak. Ezért lehetővé tesszük, hogy a család valamelyik tagja a beszoktatás időszakában együtt lehessen a gyermekkel, ezt a folyamatot a gyermekre figyelve irányítjuk a szülőkkel együtt. Az időszak elején közös kézműves feladatokkal, programokkal hozunk kedvet az ovihoz, majd önállóan, a szülők nélkül vonjuk be őket a különböző foglalkozásokba, míg a szülők fokozatosan egyre kevesebb időt töltenek a csoportszobában, udvaron. Tapasztalatból ajánljuk, hogy ne tartson sokáig ez a folyamat, általában egy hétig, de maximum másfél-két hétig, mert a túl sok együttlétet megszokja a gyermek és még nehezebb lesz a teljes elválás. Másrészről felkavarja a többi kisgyereket, akiknek esetleg már nem tartózkodnak ott a szülei. A mini csoportosoknál lehetőség van ebéd után hazavinni a gyermeket, illetve az első hetekben a kiscsoportosoknál is.

FELSZERELÉS

Váltóruha "balesetek" előfordulása esetére (alsónemű, zokni, nadrág, felső)
Benti szandál, lehetőleg jó minőségű, és hátul zárt
Téli időszakban overál/sínadrág, sapka, sál, kesztyű
Nyári időszakban sapka, esetleg fényvédő
Fogkefe, fogkrém, fésű
Egy darab alvóka, ha szükséges
Mini csoportnál pelenka