A beiratkozásról

beiratkozas-a-tengerszem-maganovodaba

Jelentkezés

Az óvodai jogviszony - Az óvodai elhelyezés igénybevételének eljárásrendje 

Óvodánk nem rendelkezik körzettel, a gyerekeket lakóhelyüktől függetlenül felvehetjük. Igény szerint óvodánk két éves kor felett is biztosít óvodához szoktatási tevékenységeket.

A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti, a gyermekek felvétele a nevelési évben (a szabad férőhelyek függvényében) folyamatos.

Az óvodai felvétel, átvétel jelentkezés alapján történik. A jelentkezés előtt lehetőséget biztosítunk az óvodai élet megtekintésére egy nyílt nap vagy megbeszélt találkozó alkalmával.

A jelentkezés a gyermek és a szülő személyes megjelenésével történik. Az óvodába történő felvétel a beiratkozással válik érvényessé. A beiratkozás napjára bababarát teret alakítottunk ki a várakozó gyermekek részére, amíg a szülők az iratokat töltik, a folyamatos és nyugodt ügyintézés érdekében. Lehetőség van a gyermek jelének kiválasztásra.

Az óvodába járás feltételei: 

  • jelentkezési lap kitöltése a helyszínen
  • ha a gyermek egészséges (orvosi igazolás szükséges)
  • ha a szülő a gyermeke költségeit határidőre befizette
  • az óvodába személyes találkozás alapján vesszük fel a gyermekeket, amennyiben a szülő a házirendet elolvasta és a házirendben foglaltakat elfogadta

Az óvodai felvétellel jogviszony keletkezik az óvoda és a nevelésre átvett gyermek szülője (gyámja) között, amelyet a házirend szabályoz.

A beiratkozáshoz kérjük hozzák magukkal

  • a gyermek születési anyakönyvi kivonatát,
  • lakcím igazoló kártyáját,
  • a gyermek TAJ kártyáját,
  • a gyermek oltási könyvét, annak igazolására, hogy a kötelező oltásokat megkapta.
ovodai-beiratkozas-csoportszoba
ovodai-beiratkozas-jatszoter
ovodai-beiratkozas-mosdo

BESZOKTATÁS

A beszoktatás, az elválás nehéz időszak a család életében, főként az anyukáknak. Ezért lehetővé tesszük, hogy a család valamelyik tagja a beszoktatás időszakában együtt lehessen a gyermekkel, ezt a folyamatot a gyermekre figyelve irányítjuk a szülőkkel együtt. Az időszak elején közös kézműves feladatokkal, programokkal hozunk kedvet az ovihoz, majd önállóan, a szülők nélkül vonjuk be őket a különböző foglalkozásokba, míg a szülők fokozatosan egyre kevesebb időt töltenek a csoportszobában, udvaron. Tapasztalatból ajánljuk, hogy ne tartson sokáig ez a folyamat, általában egy hétig, de maximum másfél-két hétig, mert a túl sok együttlétet megszokja a gyermek és még nehezebb lesz a teljes elválás. Másrészről felkavarja a többi kisgyereket, akiknek esetleg már nem tartózkodnak ott a szülei. A mini csoportosoknál lehetőség van ebéd után hazavinni a gyermeket, illetve az első hetekben a kiscsoportosoknál is.

FELSZERELÉS

Váltóruha "balesetek" előfordulása esetére (alsónemű, zokni, nadrág, felső)
Benti szandál, lehetőleg jó minőségű, és hátul zárt
Téli időszakban overál/sínadrág, sapka, sál, kesztyű
Nyári időszakban sapka, esetleg fényvédő
Fogkefe, fogkrém, fésű
Egy darab alvóka, ha szükséges
Mini csoportnál pelenka