Extra foglalkozások

Kezdje az Ön gyermeke is a teniszt már az óvodában, mint a világ legnagyobb játékosai, és induljon el a profi teniszezővé válás útján!
Olyan teniszklasszisok, mint Roger Federer, Rafael Nadal vagy Novak Djokovich is óvodás korban kezdték a sportot.

BŐVEBBEN>>

A robotprogramozásban résztvevő gyerekek egyszerű, szórakoztató módon ismerkednek meg a technológia érdekességeivel, és sajátítják el a grafikus programozási nyelvet, valamint az algoritmikus gondolkodásmódot.

BŐVEBBEN>>

Ovibusz szolgáltatásunkat azoknak a szülőknek találtuk ki, akiknek nincs minden nap idejük elhozni gyermeküket az óvodába, és mindenféle alternatív megoldások helyett biztonságosban szeretnék tudni gyermeküket már a lakásukból vagy házukból való kilépés után.

BŐVEBBEN>>

Multikulturális világunkban mára a mindennapi élet is számtalan olyan helyzetet teremt, amelyben nyelvtudás nélkül nem vagy csak alig lehet boldogulni, ezért az idegen nyelvek ismeretének ma igen magas a társadalmi értéke.

BŐVEBBEN>>


Golf

Óvodánkban lehetőséget biztosítunk a gyerekek számára a golf megismerésére. A gyerekek télen-nyáron gyakorolhatják a sportot 100 m²-es tornatermünkben.

BŐVEBBEN>>

Síelés

sieles-tengerszem-maganovi

A télisportokat kedvelő gyerekeknek is biztosítunk sportolási lehetőséget a közelben lévő, télen-nyáron használható sípályán.

Balett

balett-a-tengerszem-maganoviban

Balettóráinkon a Balett Intézetben végzett, az Állami Operaház több éves gyakorlattal rendelkező kollegája foglalkozik a gyerekekkel.

BŐVEBBEN>>

Logico fejlesztőjáték

A LOGICO egy különleges készségfejlesztő tanulójáték óvodások és kisiskolások számára. Könnyen használható, és játékosan fejleszti a

  • a vizuális észlelést
  • a szem- és kézkoordinációt
  • az összpontosítást,
  • a logikai és kombinációs képességeket,
  • a beszédkészséget,
  • az íráskészséget
  • és az olvasási készséget

BŐVEBBEN>>


A foglalkozásokon fókuszba kerül a gyerekek számokkal való megismertetése, kreativitásuk és stratégiai gondolkodásuk fejlesztése. A sakkozással koncentrációs- és problémamegoldó képességük, valamint figyelmük is fejlődik.

BŐVEBBEN>>

Küzdősport (Defendo)

Jellem, tisztelet, szorgalom, önuralom, akaraterő - Erről szól egy küzdősport. Az edzéseken a gyerekek önvédelmet, fegyelmet, önuralmat, mozgáskultúrát tanulhatnak, és testileg, lelkileg erősödnek.

BŐVEBBEN>>

tervezett szenzomotoros tréning (TSMT)

A TSMT tornát megkésett/eltérő fejlődésmenetet mutató, hiperaktív, figyelemzavaros, beszédhibás gyerekeknek ajánljuk. Segíti a mozgásban ügyetlen, egyensúly-zavarral küzdő gyermekeket, és elősegíti a beilleszkedést.

BŐVEBBEN>>

Zeneoktatás

Tengerszem magánóvoda zeneoktatás

Az óvodai játékhangszerek, a ritmusérzéket fejlesztő tapsolós csoportjátékok és a kisiskolás korban megkezdett zongoratanulmányok mind jelentős hatással vannak a gyermek agyának és motoros képességeinek fejlődésére, ezért érdemes minél korábban a zene felé terelni a kicsiket.


Zeneterápia

"Az emberi hang és a zene a kapcsolatteremtés egyik legősibb,
legérzékenyebb módja, melynek áramlásában kapcsolatba
kerülünk önmagunkkal és egymással, lényünk legmélyebb és
legmagasabb rétegeivel, érzelmeink teljes szivárványával,
teremtő erőnkkel, létezésünk lüktető forrásával."
(Dr. Fekete Anna in.: Rondo - Zeneterapeuták válaszolnak, 2006)

BŐVEBBEN>>

Iskola-előkészítő foglalkozás

Iskola előkészítő foglalkozás a Tengerszem oviban

A foglalkozás során az óvodások megismerkednek az iskolai szokásokkal, illetve az óvoda és az iskola közötti átmenet problémáinak kezelésére készülnek fel. A feladatokkal fejlesztjük a gyerekek logikus gondolkodását, szövegértését, szókincsét, beszédtechnikáját, továbbá fókuszálunk a mozgásfejlesztésre, figyelemfejlesztésre és az emlékezetfejlesztésre is.

BŐVEBBEN>>

Logopédia

Logopédiai ellátási területeink:

• megkésett beszédfejlődés
• pöszeség
• beszédészlelés-beszédmegértés- fejlesztése
• diszlexia-diszgráfia -prevenció
• diszkalkulia prevenció
• dadogás
• hadarás

• orrhangzós beszéd

BŐVEBBEN>>

GYEREKJÓGA

tengerszem-ovi-extra-foglalkozas-gyerekjoga

A gyerekjóga kiváló lehetőség a harmónia megteremtésére, a spirituailásra való ráhangolódásra, mivel  gyerek lételeme a mozgás, a jóga remek eszköz a testtudat fejlesztésére, növeli az empátiakészséget, önismeretet, megtanítja a gyereket önfeledten játszani, nyitottabbá válnak társaik  és a világ felé.

BŐVEBBEN>>