Logico fejlesztőjáték

A LOGICO egy különleges készségfejlesztő tanulójáték óvodások és kisiskolások számára. A játékhoz szükséges egy LOGICO-keret és néhány feladatkártya.

A keret könnyen használható, és fejleszti a vizuális észlelést, a szem- és kézkoordinációt. A gyerekek a keret színes korongjainak tologatásával jelölhetik be a helyes megoldást.

A feladatkártyák elülső oldalán található a feladat, hátoldalukon a megoldás. A kártyát megfordítva és visszahelyezve a keretbe a gyerekek magukat ellenőrizhetik.

Miért alkalmazzuk a LOGICO-t?

Mert a LOGICO egy kiváló fejlesztő játék, amelyre nem feladatként, hanem örömforrásként tekintenek a gyerekek. A LOGICO nem állítja a gyerekeket direkt vizsgahelyzet elé, így nem áll fenn annak veszélye, hogy leblokkolnak a teljesítés kényszerétől. A kicsik így feloldódnak a játék örömében, felbátorodnak, és önkéntelenül hozzák ki magukból a legjobbat.

A közös játék során a gyermekek egyre fogékonyabbá válnak, folyamatosan nő a szókincsük, fejlődik kézügyességük és összpontosítási képességük. Élvezetes játék során szokták meg, hogy képesek egy-egy gyakorlatot megoldani, ezért az iskolai feladatokat képesek lesznek inspiráló kihívásként megélni stresszforrás helyett.

A LOGICO csomagokba tartozó feladatlapok jól felismerhető piktogramokkal vannak ellátva, a lapok pedig sorszámozottak, így nem tudnak összekeveredni. A táblák a legnagyobb igénybevételt is kibírják, maximálisan biztonságosak, nem törnek, nem repednek, a gombok még szándékos próbálkozás alkalmával sem jönnek le.

A LOGICO Primo

A LOGICO Primo a kisebb gyermekek számára kialakított fejlesztőjáték, amelynek használata már 2,5-3 éves kortól ajánlott egészen az első osztály elkezdéséig. A gyerekek segítségére lesz a színek és formák felfedezésétől egészen a számokkal kapcsolatos ismeretek elsajátításáig. Jelentős fejlődés érhető el

  • az összpontosítás,
  • a logikai és kombinációs képességek,
  • a beszédkészség,
  • íráskészség
  • és olvasási készség terén.

A tábla használata a kézügyesség és a finommotoros mozgások javításában játszik szerepet. A feladatlapok színes, mesélésre bátorító mintáit különösen kedvelik az ovisok. Az alaptáblán hat eltérő színű és nagy gomb található, amelyek kezelése nem okoz gondot a kicsiknek, sőt kifejezetten szeretik azt. Az általunk tartott játszóházakban a legkisebbek először a színek felismerésével és a gombok használatával ismerkednek meg. Ezt követően próbálhatják ki a feladatokat, akár abban az esetben is, ha még nem töltötték be a 3 éves kort.

LOGICO Kiscsoportosoknak

Kiscsoportban a gyermek már egyedül jár, egyedül eszik, játszik a társaival, barátkozik és önálló kis élete van. Ekkor jön el az ideje, hogy szép finoman elkezdjük lefektetni azokat az alapokat, amik felkészítik a boldog gyermekkorra és a sikeres felnőtt életre. A gyermek ebben a korban rendkívül fogékony, ezért nagyon komolyan kell venni ezt az időszakot! Játszva, nem erőltetve, de meg kell kezdeni az ismeretek tudatos elsajátítását, hiszen a későbbiekben már egyre nehezebb lesz.

A LOGICO Primo 3+ feladatcsomagjait speciálisan a kiscsoportosok tudásszintjéhez igazították, amelyekkel a gyerekek játékosan sajátíthatják el és gyakorolhatják be a színeket, formákat, és megismerkedhetnek az egyszerűbb logikai feladatokkal.

LOGICO Középsősöknek

A gyerekek már túl vannak az első éven, így már nem ők a legkisebbek az oviban. Hihetetlenül aktívak, és nap mint nap szívják magukba a tudást. Kívülről fújják a színeket, a formákat, sőt, már elkezdték megismerni a számokat és a betűket.

Ezt az okosodást érdemes minden eszközzel támogatni!

A LOGICO Primo 4+ feladatcsomagjait speciálisan a középsős gyermekek tudásszintjéhez alakították ki, így nagy segítséget nyújt a gyerekeknek azon az úton, amelyen haladva egyszer boldog iskolássá válnak.

LOGICO Nagycsoportosoknak

Ez az utolsó év az oviban, vagy legyen még egy? Ez a nagycsoport legnagyobb kérdése.

A LOGICO Primo csomagokat a nagycsoport elején használjuk. A feladatcsomagok az 5+ korosztály tudásához lettek speciálisan kialakítva. A nagycsoportos gyermekektől elvárt készségek elsajátítását támogatják, de még nem az iskolára készítenek fel.

Ha szeptembertől iskolába készül a gyerkőc, akkor óriási segítséget nyújtanak számára a LOGICO Piccolo feladatcsomagok. Ezek a feladatok már kimondottan az iskolai elvárásokhoz igazodnak. Ha ezekkel az iskolakezdős feladatcsomagokkal játszanak a gyerekek, akkor nyugodt szívvel indulhatnak iskolába.

Logico fejlesztőjáték a Tengerszem magánóvodában