Nyelvtanulás

say-i-love-you-in-many-languages_zJWcaKdd_L

Miért érdemes korán elkezdeni az angol nyelv tanulását?

Multikulturális világunkban mára a mindennapi élet is számtalan olyan helyzetet teremt, amelyben nyelvtudás nélkül nem, vagy csak alig lehet boldogulni, ezért az idegen nyelvek ismeretének rendkívül magas a társadalmi értéke. Az angol többek között az üzleti élet, a tudomány és a számítástechnika domináns nyelve, az információk zömét angolul találjuk az interneten. Ahhoz, hogy a mai kor igényeinek megfelelő, jól hasznosítható nyelvtudással rendelkezzünk, a tapasztalatok és a kutatások szerint is fontos, hogy a felnövekvő ifjú nemzedéknél minél hamarabb elkezdődjön az idegen nyelv elsajátítása. Ez ma már csaknem alapvető elvárása a szülőknek a magánóvodákkal szemben.

Feladatunk

Időben elkezdeni az óvodások idegen nyelvvel való ismerkedését, mielőtt az intenzív nyelvi fejlődési képességek működésének szakasza lezárul az anyanyelv elsajátításának befejeződésével, hiszen az anyanyelv birtokában már nincs szükség a nyelvelsajátítási képességünk intenzív működésére. Amennyiben még ebben az időszakban belép egy idegen nyelv a gyermek életébe, ébren tartja ezen képesség működését, és nagyobb eséllyel alakul ki pozitív attitűd a nyelvtanulással kapcsolatban. Ez jól megalapozza az idegen nyelvi tanulást.

Milyen formában valósul meg?

Magánóvodánkban egészen a mini -és kiscsoporttól kezdve játékos angol mondókák, énekek, képek bevezetésével tanítjuk az angol nyelvet. Ezután fokozatosan növeljük a nyelv jelenlétét a hétköznapi tevékenységeknél. Egyre több időt tölt a csak angol nyelven kommunikáló pedagógiai asszisztens a csoportban, és nem csak a külön nyelvi foglalkozások alatt, hanem a játékidő, a kézműves foglalkozások és a torna során is.

További tanulható nyelvek magánóvodánkban

Nyelviskolánk által az angolon kívül 27 további nyelven tanulhatnak nálunk óvodásaink. Ezeket a nyelveket külön kérésre egyénileg, vagy nagyszámú érdeklődés esetén csoportos foglalkozások keretében tanítjuk.
a-tengerszem-ovi-valaszthato-idegen-nyelvei