Sóterápia

a-tengerszem-ovoda-soszobaja-kek-megvilagitasban
kisgyerek-a-tengerszem-ovoda-soszobajaban
a-tengerszem-ovoda-soszobaja-lila-megvilagitasban

Miért jó a sóterápia a gyerekeknek?

A sószobát a gyermekek heti egy alkalommal, játékos foglalkozás (mese, diavetítés, éneklés stb.) keretében veszik igénybe. A sótéglák által leadott negatív töltésű ionok a levegő molekuláihoz tapadva eljutnak a tüdő legtávolabbi részéig, a hörgőkig. Kedvezően hatnak a gyerekek egészségére, a test összes funkciójára pozitív hatással vannak, és erősítik teljesítőképességüket. A sóterápia során ezek a negatív töltésű ionok csökkentik a vér koleszterinszintjét is, és ezáltal a vérnyomást, valamint a szív megterhelését. A falakat alkotó Himalájai sótéglák megvilágításával érvényesül a szín- és fényterápiás hatás, ami megnyugtatja a túlmozgásos, figyelemhiányos gyerekeket, és különösen alkalmas bőr-és légúti megbetegedések kezelésére. Az építkezés során odafigyeltek a sótéglák beépítésére: nem használtak sóporlasztót és nem építették be túlzottan a kamrát, amely a légúti problémákkal, allergiákkal rendelkező gyermekekre káros hatást gyakorolhatna. Mindezek mellett a gyerekek imádni fogják, hogy az őszi-téli esős, latyakos időben is homokozhatnak majd.

Milyen sót használunk a „somokozóban”?

A sóhomokozót Parajdi sóval töltöttük fel, amiben a 84 féle ásványi anyag mellett a természetes olajesszenciát tartalmazó Őstengeri iszap is megtalálható. Ez a világ egyik legjobb minőségű sófajtája, hiszen ásványi anyag összetétele kiemelkedő, és a természetes Őstengeri iszapot a legtöbb sófajtával ellentétben nem vonják ki belőle.

A sókamra mikroklímája

Hogyan reagál szervezetünk a légszennyezésre? A levegő apró részecskéi a légutak nyálkahártyájába kerülnek, amire védekező rendszerünk azonnal válaszol: a légutak megfeszítve igyekeznek kihajtani ezeket a káros anyagot a szervezetünkből. Amit nem tud eltüntetni, azzal nyirokrendszerünk próbál megbirkózni.
A sószobában a sóbányákhoz hasonló mikroklímát alkottunk meg, ami megfelelő mennyiségben és méretben tartalmaz sószemcséket. Ezek rendkívül jól alkalmazhatók a tüdő és a légutak tisztítására. Mindenki olyan életre vágyik, amit egészséges és tiszta környezetben élhet, de a mai nagyvárosok sajnos nem ezt kínálják nekünk. Az elektromos berendezések, a városok utcáin uralkodó füst és egyéb káros anyagok felborítják a természetes egyensúlyt a levegőben található pozitív és negatív töltésű részecskék között. A számos egészségkárosító tényezőnek a gyerekek sajnos fokozottan ki vannak téve, ezért számukra különösen fontos a só jótékony hatása.

A sóterápia és a légúti megbetegedések

A sóterápia légúti problémákra gyakorolt jótékony hatását az orvostudomány is elismeri. A sóterápiát alkalmazva a légúti betegséggel küzdő gyerekeknél szinte minden esetben gyógyulás vagy jelentős javulás az eredmény, és megelőzésre is kiválóan használható. Bölcsődés és óvodás korban gyakran előfordul a kicsiknél orrfolyás és köhögés, ami arcüreggyulladáshoz is vezethet. A sóterápiával ezek a problémák mellékhatások nélkül orvosolhatók. Az óvoda sószobája tehát természetes úton képes megelőzni a légúti fertőzések kialakulását, és az asztmás vagy allergiás gyerekek állapotának súlyosbodását.

TEKINTSE MEG AZ ÓVODA TÖBBI RÉSZÉT IS! »