Tenisz

Teniszoktatás már az óvodában!

Kezdje az Ön gyermeke is a teniszt már az óvodában, mint a világ legnagyobb játékosai, és induljon el a profi teniszezővé válás útján! Magánovinkban gyakorlott szakemberektől, játékos sportfoglalkozás keretein belül tanulhat! A világ legjobb teniszezői, úgymint Roger Federer, Rafael Nadal vagy Novak Djokovich is óvodás korban kezdték a sportot. A Tengerszem óvodában biztosítjuk gyermeke számára, hogy egy rendkívül egészséges sportot űzhessen. Sőt, a teniszezés mielőbbi elkezdésével és megfelelő kitartással később akár a tenisz élmezőnyében is találhatja magát!

Tengerszem magánovi Play+Stay logó
Tengerszem magánovi - Roger Federer

"Ahhoz, hogy a világ első számú teniszezőjévé váljak, az kellett, hogy már óvodás koromban elkezdjek játszani. Azt, hogy édesapám már gyerekkorom óta biztosította számomra a játék lehetőségét a sok kudarc ellenére is, soha nem fogom tudni meghálálni neki."

Tengerszem magánovi - Rafael Nadal

"Teniszezőként tudni kell nyerni és veszíteni is, amelyre fel kell készülnöd. Az önuralom a legfontosabb, amelyet már a pályám elején kisgyermekként gyakoroltam, és ez segített a későbbiekben könnyebben elfogadni a nyertességet és veszteséget."

Novak Djokovic

"Édesapám soha nem játszott vagy nézett teniszt. Csak annyit mondott, amikor kisgyerekként szerettem volna elkezdeni teniszezni, hogy "Oké". Megvette a szükséges eszközöket, és folyamatosan biztosította a fejlődésemhez szükséges pénzt, amelyért örökké hálás leszek neki."

Play and Stay

Az International Tennis Federation (ITF) 2007-ben, a kezdő gyerekek és felnőttek körében indította el a Play and Stay kampányt a tenisz népszerűsítéséért. A program lényege, hogy a lassabb labdák és a kisebb méretű pályák használatával a játékkészség gyorsabban kialakul, és ez által a tenisz könnyebbé és élvezetesebb válik a kezdők számára.

Azért volt szükség a program kidolgozására, mert a gyerekek kemény labdával, egész pályán való oktatása nem felelt meg fizikai adottságaikhoz, és sok technikai hibát (pl. extrém ütőfogás, kontroll hiánya stb.) ill. fizikai túlterhelést eredményezett. Bár a mini-tenisz oktatás sok országban már régóta működött, nem volt hozzá egységes nemzetközi módszertan és technikai standard.

Néhány videó a programról:

Miért érdemes az óvodai teniszt választani?

Mert

  • a tenisz lehet könnyű és szórakoztató!
  • a kezdők az első leckétől adogathatnak, labdamenetet játszhatnak és rendesen számolhatják a pontokat!
  • a versenyek sokkal szórakoztatóbbá válhatnak és jobban illeszkednek a mai életritmushoz!
  • a tenisz egészséges!
  • a tenisz mindenkié!