Az óvoda helyszíne

Az óvoda épületéről

Az óvoda épülete a Lőcsei úton található, a Városliget szomszédságában. Intézményünk teljesen felújított, korszerű, modern felszereléssel berendezett. Az 1000 m2-es, háromemeletes épület hatalmas játszóterülettel rendelkezik, ahol lehetőség nyílik sportfoglalkozásokra, a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésére. Az udvaron műfüves focipálya található, így a gyermekek biztonságos körülmények között űzhetik kedvelt sportágaikat. A négy csoport játszóterei a korosztályuknak megfelelő játékokkal különböző területeken, elválasztva találhatóak. A gumitéglás motorpályától a világítótorony alagúton át a várakig mindent úgy terveztünk, hogy a gyerekek igényeit sokszínűen és biztonságosan elégítsék ki.

Tengerszem” nevünkből adódóan óvodánkat körülveszi a tenger világa. Csoportjaink elnevezésétől kezdve, a játszótér játékainak, az öntött gumi díszeinek kialakításán át egészen a recepciópultba beépített díszes akváriumig mind a vízivilág témára épülnek. Ügyeltünk arra, hogy az óvoda kapuján belépve pozitív és barátságos benyomás érje a szülőket és a gyerekeket egyaránt, így nem más fogadja őket, mint a ficánkoló halak sokasága.

tengerszem-maganovoda-helyszinek

Sószoba

A gyerekek részére speciális termet rendeztünk be az óvoda épületében. Ez az úgynevezett sókamra, amiben egy nagyméretű „somokozót” is kialakítottunk. A sótéglák által leadott, belélegzett negatív töltésű ionok kedvezően hatnak a kicsik egészségére, a test összes funkciójára pozitív hatással vannak, és erősítik teljesítőképességünket. Csökkentik a vér koleszterinszintjét és ezáltal a vérnyomást, valamint a szív megterhelését is. A sótéglák megvilágításából adódóan érvényesül a szín- és fényterápia, ami különösen alkalmas bőr-és légúti megbetegedések kezelésére. A sószobát gyermekek, kismamák és bárki használhatja korára vonatkozó korlátozás nélkül.
A gyerekek részére kialakított „sóhomokozó” a sószoba nagy részét alkotja, ahol a gyerekek játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket, fejleszthetik koncentrációs képességüket. Miközben a gyerekek az őrölt sóban játszadoznak, folyamatosan felkavarják az apró sószemcséket, amik a légutakba bekerülve fejtik ki jótékony hatásukat. A sóhomokozó Parajdi kristálysóval van feltöltve, és városi szennyeződésektől mentes, természetes környezetet imitál. Tiszta klímáját a Himalája só párája biztosítja, amelyet a gyerekek észrevétlenül lélegeznek be.

BŐVEBBEN »

Csoportszobák

Az óvoda földszintjén található egyik tágas csoportszobánk (mini csoport) és a hatalmas tornaterem (100 m2), ami kiváló lehetőséget biztosít a mozgásra és különböző sporttevékenységekre.
Az első emeleten három meleg hangulatú csoportszoba helyezkedik el otthonos berendezéssel, az öltözőkkel körülvéve. Minden csoportszobához tartozik egy víziállat és egy szín, amelyet végigvezettünk az épületen a könnyű odatalálás és a vidám hangulat érdekében.
Az esetleges nyelvi hiányosságok kiküszöbölése érdekében sajátos pedagógiai módszerek alkalmazásával logopédiai ellátást biztosítunk, az erre kijelölt szoba is ezen a szinten található.
Egyedülálló helyszínünk a második emeleten kialakított 76m2-es előadóterem. Az óvodai rendezvények, előadások, bemutatók, foglalkozások számára kialakított tér lehetővé teszi, hogy programjainkat színpadon, professzionális világítással ellátva igazi színházi élménnyé varázsolva rendezhessük meg. Ezen kívül egyediségünket jelképezi a stílusosan felszerelt szülői és tárgyaló szoba is, ahol a szükséges megbeszéléseket kellemes, ideális, újszerű környezetben tudjuk megtartani.

CSOPORTOK »

IMG_3896 másolat
IMG_3924
IMG_3907

Higiénia

Óvodánkban rendkívüli figyelmet fordítunk a tisztaság, a higiénikus környezet fenntartására. A dajkákon kívül takarítónő foglalkozik külön a tisztasággal, illetve a játékok gyakori fertőtlenítésével, mellyel megelőzhetők, lecsökkenthetők a betegségek terjedése. Az óvoda épületében több helyen fertőtlenítő automaták biztosítják a felnőttek és vendégek kezeinek tisztaságát.

Miért a Tengerszem ovi?

Tágas, fényes csoportszobák
Kertvárosias, óriási játszóudvar
Nagyméretű tornaszoba
Sószoba sóhomokozóval
Előadó terem
Új, változatos játékok kint és bent
Kivételes higiéniai odafigyelés